Scoala Altfel


A trecut ceva timp de cand n-am mai postat despre o zi libera, nu pentru ca n-am vrut sau n-am avut timp, ca timp am avut cu tona, ci pentru ca nu am avut despre ce. Bine, sa fim seriosi, daca imi storceam mai mult creierasul probabil ca gaseam ceva. Am fost doar lenesa, asta e cuvantul. Feel free to hate me, I still love you. Si-acum, sa vorbim despre scoala altfel. Da stiu, foarte interesant. Mie mi se pare o aberatie totala, nu in sensul ca nu mi-ar placea o saptamana fara teme si invatat in care doar sa ard gazul pe la scoala, ci in sensul ca la mine e plictisitor, adica pe bune, facem activitati gen filme, pot sa fac asta si in week-end fie acasa. Mers la Mall, si asta se poate face in timplu liber de asemenea. Mers in parc, si multe alte chestii plictisitoare. Adica scoala altfel ar trebui sa fie ceva total diferit fata de ceea ce facem noi in general. Doar de-aia se numeste si scoala altfel. Saptamana asta o sa fie un chin care o sa scoata toata viata din mine putin cate putin, si nu exagerez deloc. Sper doar sa se intample o minune si sa transforme saptamana asta intr-o adevarata saptamana altfel. Si dupa cum stim dupa aceasta saptamana urmeaza vacanta! Voi ce faceti in vacanta asta? Eu una n-am nici cea mai vaga idee despre ce o sa fac. Sper sa aveti o saptamana mai interesanta decat a mea si ne vedem data viitoare cand cel mai probabil o sa postez recenzia de la Academia Vampirilor.

Cand Investitia devine Economie


Orice antrepenor, indiferent de vechime sau de experienta, la un moment dat isi pune urmatoarea intrebare: cum poti sa faci bani din nimic? Dar pentru ca banii au o valoare relativa, oamenii fiind cei care le stabilesc semnificatia si puterea de cumparare, nu exista o reteta pentru a face bani la fel cum nu exista alegeri corecte sau alegeri gresite. Totusi, chiar daca lumea in care traim poate fi considerata uneori un produs al haosului, exista cateva certitudini pe care ne putem baza strategiile de viitor atunci cand suntem in cautarea prosperitatii si fericirii. Astfel, putem spune ca traim intr-o societate in care banii se fac cheltuind, dar niciodata la intamplare, ci intotdeauna cu un plan bine pus la punct in spate. Totusi, care ar putea fi cel mai bun exemplu de investitie care sa se transforme in economie? Depinde. Pentru o firma mica de birouri care abia urmeaza sa se deschida, dar nu are inca dotarile necesare, o investitie facuta cu cap ar fi apelarea la un integrator de solutii pentru birou. 


De exemplu, site-ul www.depozituldepapetarie.ro este creat pentru a le oferi firmelor de birouri sansa de a achizitiona toate produsele necesare dintr-un singur loc, de la mobilier de birou si electrocasnice, pana la tonere si cartuse. In acest fel, firma respectiva nu mai este nevoita sa apeleze la mai multi furnizori pentru produsele si serviciile respective, ceea ce inseamna costuri mai mici din toate punctele de vedere. Desigur, la fel cum nici banii nu cresc in pom, nici solutiile inteligente nu se gasesc pe toate gardurile. Daca vrei sa-ti transformi investitiile in economii, incearca sa fii intotdeauna orientat catre profit si catre obiectivele pe care ti le-ai propus initial. Acestea din urma iti vor servi mereu drept reper, iar daca le vei crea conform asteptarilor tale, iti vor fi intotdeauna de mare ajutor.

Raul si Binele


Dumnezeu foloseste suferinta pentru a face bine. Cine a citit Biblia cunoaste povestea lui Iosif, care a fost vandut in sclavie de catre fratii sai. Ceea ce au facut ei a fost un lucru rau, iar Iosif a suferit mult pentru asta. In Egipt, Iosif a fost vandut unui slujbas imparatesc. Fiindca s-a purtat bine, Iosif a ajuns mai mare peste toate slugile acestuia. Intr-o zi, Iosif a reusit sa desluseasca visul ciudat al faraonului din Egipt, asa ca acesta capata mare incredere in el, si-l puse guvernator al Egiptului. Mai tarziu, Iosif a reusit sa faca provizii pentru Egipt, pentru cei 7 ani secetosi care urmau sa vina, salvand astfel nu numai Egiptul, ci si familia si fratii sai care l-au vandut in sclavie. Iar, in final, le-a spus fratilor sai: “Iata, voi ati uneltit asupra mea rele, dar Dumnezeu le-a intors in bine, ca sa faca cele ce sunt acum si sa pastreze viata unui popor numeros”. Acesta e unul din exemplele prin care Dumnezeu foloseste raul initial pentru a produce in final un bine. Desigur, cel mai mare exemplu al lui Dumnezeu care foloseste raul pentru atingerea binelui este moartea lui Hristos. Oamenii rai l-au adus pe Mantuitor pe cruce, dar Dumnezeu a folosit acea cruce ca mijloc de mantuire a lumii.