O baie Feng Shui


Pentru ei de tin cont de Feng Shui si is amenajeaza casa in asa fel incat energia sa circule ca la carte, avem cateva sfaturi pentru camera baii, care este si ea de o are importanta acasa. Primele reguli sunt nu numai pentru un Feng Shui bun ci si pentru sanatate in general si anume baia trebuie sa fie intodeauna curata si  in al doilea rand, dotata cu toate cele necesare igienei zilnice peste care nu va fi niciodata permis sa treceti. Dar sa revenim la amenajarea in stil Feng Shui a baii: Aveti mereu grija ca instalatiile sanitare sa fie complet desfundate si apa menajera sa circule fara impedimente. Intodeauna capacele de wc din baia caminului dumneavoastra trebuie sa stea coborat. Scurgerile de la chiuveta si cada trebuiesc acoperite in permanenta, fapt ce poate fi si practic deoarece nu de putine ori vin diverse ganganii pe tevile de scurgere sau mirosuri neplacute. Decorati baie cu plante verzi, de preferat tulpini de bambus. 

Fenh Shuy bathroom

Daca se poate ca aceste plante sa se reflecte in oglinda baii cu ata mai bine. Nu lasati usa baii deschisa niciodata si pe cat pozibil separati vasul de toaleta de restul incaperii, daca nu cu un perete fals, macar cu un paravan. Amenajati baie ca pe o camera de relaxare nu ca pe o baie obisnuita ce contine numai obiectele sanitare strict necesare si atat. Este foarte important sa va relaxati in camera aceasta. Pentru a spori energia din baie este recomandat sa folositi prosoape de buna calitate, de culoare aurie chiar ce favorizeza blsugul. Aerisiti cat mai bine baie si nu o privati de aer proaspat chiar si in zilele friguroase. Energiile moarte sau blocate trebuiesc sa dispara de aici si sa fie inlocuite cu unele proaspete. Pentru un chi proaspat utilizati solutii de curatare cat mai naturale. In timpul in care nu folositi baia, nu lasati jaluzelele sau perdele trase ci lasati din plin lumina sa patrunda in acest spatiu.

Ce este Tineretea?


“Poarta în ea germenul eroismului” - Bartolomeu Anania. Tinerii se “simt parasiti” (Liviu Antonesei) si în acelasi timp (este foarte interesant), asa cum ne spune Bartolomeu Anania, “tinerii se simt insultati”. Insultati pentru ca au impresia ca totul li se cuvine, ca au dreptate, ca nimeni nu îi poate sfatui (daca exista astfel de persoane), ca stiu ei ce înseamna libertatea. Într-un frumos proiect “Ajutam tineretul din România” mi-am luat angajamentul sa ofer “Consultanta în problemele pe care ei le întâlnesc zi de zi, pentru ca tinerii se simt parasiti si au nevoie de oameni care sa îi ajute, sa îi îndrume sa gaseasca drumul cel bun”. Tinerii sunt dezorientati, inclusiv cei care par siguri pe ei, care se simt laudati, care au impresia ca fac bine si gândesc corect împotriva celorlalti. Aici gresesc cel mai mult. Tocmai noi care avem cea mai mare putere sa ne suportam si sa ne toleram, noi, tocmai noi dezvoltam o forma aparte de canibalism. Ne place sa ne nenorocim între noi, nu stim multe, dar se pare ca vrem sa le stim pe toate, nu am experimentat nimic (si aici vine o alta greseala, ca suntem “maturizati” - o mai mare iluzie câteodata nu are cum sa existe), dar suntem convinsi ca ne sta bine într-o anumita postura, ne asumam responsabilitati (pe care nu le întelegem) având impresia ca pozitia cea mai de sus ne da putere, dar de fapt aici nu facem decît sa reducem dimensiunea devenirii ca personalitate si o auto-minciuna ca eu pot fi la fel, mai tare, sau mai original decât cel de lânga mine. Din nou - ne înselam din nou.

Accesorii Ieftine pentru Orice Tinuta


Chiar daca nu dati mare importanta banilor cheltuiti pe accesoriile pe care le purtati la fiecare tinuta vestimentara, aceste mici cheltuieli pana la urma reprezinta o suma considerabila, mai ales ca sunt poate accesorii pe care le ati purtat o data si atat. Evident fara ele nu se poate, avand in vedere ca banii sunt din ce in ce mai putini... nici sa le cumparati pe toate care va plac nu se poate de multe ori, fara un sacrificiu. Ce este de facut este simplu, dar poate fi o metoda sau chiar doua la care nu v-ati gandit pana acum: Prima metoda de a avea accesoriile potrivite oricarei tinute, necesita si putin talent, deoarece consta in faptul ca va puteti confectiona chiar dumneavoastra acasa aceste accesorii, din piele, margele, tinte, strasuri, etc. Aveti nevoie de putina indemanare si ceva mai multa imaginatie si o sa obtineti intodeauna lucruri unice si cu siguranta mai ieftine decat cele de pe piata.

Woman shopping for sale clothes

A doua metoda pe care vi-o putem propune pentru a cheltui mai putin pe accesorii este aceea a cautarii acestora in magazinele de reduceri. In magazinele specializate in reduceri puteti gasi deasemenea si reduceri accesorii pe langa haine, incaltaminte, cosmetice.aici aveti ocazia de a gasi foarte multe obiecte frumoase, de calitate si in pas co moda momentului, pe care sa platiti chiar si jumatate. Trebuie sa stiti ca nu este nicio rusine sa apelati la magazinele ce reunesc reuceri ale mai multor branduri. Ele nu sunt second handuri sau magazine cu imitatii si pur si simplu se orienteaza spre discounturile tuturor brandurilor si le adc intr-un singur loc, astfel incat dumneavoastra sa va fie mai usor sa le gasiti. In felul acesta, folosindu-va de oricare dintre cele doua metode mentionate pentru a economisi dar si a fi accesorizata pe masura mereu, veti reusi sa iesiti in evidenta cu lucruri placute si sa va mai ramana si bani.

România Plateste pentru Basescu


România plateste pretul visului lui Basescu, incompetentei Guvernului Boc si coruptiei PDL. Doamnelor si domnilor colegi, Suntem deja în al saselea an în care România este condusa de un Presedinte-jucator, care din 2005 a facut tot ce i-a stat în putinta, uneori la limita legii si a spiritului constitutional, alteori încalcându-le fara scrupule, folosind minciuna si aducând-o la rang de politica oficiala, distrugând prin campanii de denigrare si miscari politice aliati, dusmani politici si opozitie, punând în miscare un întreg arsenal al statutului pentru a instala în fruntea tarii marele partid democrat-liberal. Asta a fost pofta cea mare a domnului presedinte Basescu, asta a reusit în decembrie 2008. Altul mai potrivit decât dl. Boc sa formeze Guvernul atunci nici ca se putea gasi, profilul sau corespunzând perfect standardelor prezidentiale: docil, fara a iesi din cuvântul si vorbele prezidentiale, fara personalitate, si nimic de-a face cu economia sau criza financiara. Alaturi de Boc, au mai fost trimisi la Palatul Victoria sa se joace de-a treburile guvernarii pe spinarea oamenilor greii partidului: Blaga, Berceanu, Videanu, Udrea, singura lor preocupare lor fiind lipirea PDL la bugetul de stat, pentru a-l suge ca o capusa si pentru a recompesa clientela politica cu contracte publice banoase. Aceasta este doar fata ascunsa a actului de guvernare, asa cum este înteleasa de PDL, cealalta fata transparenta a guvernarii, care ar fi trebuit sa vizeze interesul public, fiind externalizata reprezentantilor FMI. 

Când n-ai solutii, când n-ai expertiza, e mai bine sa-i lasi pe altii sa-ti sopteasca masurile si sa le imagineze pentru tine, numai ca aceasta filosofie paguboasa a PDL-ului din 2009, chiar daca a adus în România câteva miliarde bune de euro de la FMI, a îndatorat tara si pe fiecare român în parte. Chiar si asa, cu toata expertiza FMI, Cabinetul Boc nu si-a facut temele nereusind sa aplice masurile convenite cu Fondul. Dupa 1 an si jumatate de mandat al noului partid-stat, democrat-liberal în fruntea tarii, se vad si rezultatele: majoritatea românilor traiesc la limita subzistentei, abia supravietuiesc de pe o zi pe alta, România se confrunta cu cea mai grava criza economica în urma prestatiei jalnice a unui Guvern incapabil sa imagineze solutii pentru problemele românilor, pentru mediul de afaceri, pentru salariatii din privat si de la stat, pentru pensionari. Traian Basescu a reusit sa aduca la cârma României cel mai incompetent si mai slab Guvern pe care l-a avut tara noastra de la Ceausescu încoace. În schimb, Guvernul a stiut sa-i minta frumos pe români cu scopul de a-i asigura domnului Basescu cel de-al doilea mandat de presedinte. Aceasta a fost tinta activitatii Guvernului Boc în 2009, mandatul lui Traian Basescu, pentru care a adoptat toate masurile necesare, de multe ori neconstitutionale, chiar a organizat perfect ziua alegerilor în strainatate, si nu combaterea efectelor crizei în rândul românilor. Vorbele frumoase si minciunile PDL nu tin loc de solutii pentru iesirea din criza.