Tavane Rigips si Tavane Casetate


Moda recenta in procesul de executie si finisare a tavanelor este aceea de a folosi montajul structurii metalice placata cu placi de gips-carton. Avantajele pentru care aceasta metoda este preferata celei clasice, a tencuielii se refera la faptul ca timpul executiei este redus considerabil, posibilitatile de modelare sunt mult mai mari, pot fi folosite diferite modele si scafe, instalatiile de climatizare si electrice pot fi montate mult mai usor, iar aspectul suprafetei casetate este unul incomparabil din punct de vedere al calitatii. Montarea acestor tavane de rigips nu este insa deloc o munca usor, iar pentru a avea parte in final de o lucrare executata impecabil aveti cu siguranta nevoie de o echipa de profesionisti, cu experienta, care sa poate face fata unei lucrari atat de complexe. Va invitam sa apelati cu toata increderea la serviciile noastre pentru executia unor tavane din rigips personalizate. Tavanele elegante sunt cele care confera o finisare perfecta in amenajarea unei locuinte, completand designul de interior. Pentru spatii de genul birourilor, supermarketurilor, spatiilor industriale, showroom-urilor, avand un design deosebit, se pot folosi tavanele casetate. Aceasta sunt foarte rezistente la umiditate.

Prima Casa vs. Casa Noua si DPM


Ei, si iata ca a mai scazut un pic DPM. Acum e 5.25%. Oare de ce masura de a relansa economia prin reducerea DPM, nu are efect? Cine poate sti? Poate domnul Isarescu stie, dar nu ne spune, sau poate nu stie? Ma indoiesc ca "tatal" sistemului bancar care stie tot ce misca sa nu stie de ce masura nu are efect. Sa fim seriosi. Dar sa vedem ce s-a obtinut pana acum prin aceste reduceri de DPM? Stimulare economie nu prea, catre scadere; Crestere creditare nu prea, mai mult reducere; Dobanzi la credite stationare, cu mici reduceri pe alocuri; Dobanzi la depozite reducere masiva. Stimularea economiei nu prea a existat, din contra economia a scazut si momentan toti asteapta sa vada daca Romania este pe minus sau pe... macar un bun 0 (zero)! Cresterea creditarii nu prea exista, cu exceptia creditelor ipotecare, care si acelea sunt masiv sustinute de programul Prima Casa care normal o sa dispara luandu-i locul programul Casa Noua facut pentru cei care au bagat bani buni in complexe de locuinte noi, facute cu bani putini adica materiale proaste si nu au putut sa le vanda pana acum.

Restul sunt in scadere daca nu chiar "moarte". Dobanzile la credite & Dobanzile la depozite in afara de cateva mici reduceri, dobanzile la credite sunt cam pe la acelasi nivel. Chiar daca bancile pot sa se imprumute mai ieftin, ele pastreaza aceleasi dobanzi la credite, tocmai pentru a-si acoperi lipsa de performanta din credite (a se vedea nivelul de neperformanta a creditelor care creste de la luna la luna). Diferenta dintre dobanzile la credite si dobanzile la depozite creste de la inceputul anului, lucru care se traduce in profit pentru banci. Profit care se face cu acordul BNR, care stie ce se intampla, si care probabil de aceea si tot reduce DPM chiar daca vede ca acest lucru nu are efect in economie, asa cum tot sustine ca se va intampla. Daca va aduceti aminte, la inceputul anului prin toata presa bancherii se vaitau ca ei nu pot da credite si nu pot reduce dobanzile pentru ca BNR tine DPM sus. Acum dupa 3 reduceri ale DPM dobanzile la credite sunt tot cam acolo. Acum (scuza) este ca BNR nu reduce RMO-ul, dar oare de ce mai trebuie sa se reduca RMO-ul daca bancile tot nu investesc banii in economie

La ce le trebuie oare toti acesti bani? Normal, cumpara titluri si obligatiuni de stat sau isi fac depozite la BNR, unde siguranta lor este de 99.99% Si atunci... cum va creste economia daca toti cei implicati nu fac nimic, decat sa gaseasca metode de a-si umfla "buzunarele" proprii. Daca va aduceti aminte, v-am mai spus ca bancherii nu-si mai permit sa piarda, pentru ca actionarii nu-i vor mai ierta in cazul in care bancile vor iesi din nou pe minus si atunci cu ajutorul/acordul BNR fac tot ce pot sa creasca profitul. Sa nu uitam stirile in care banci care nu aveau comisioane la conturile curente si la o gramada de operatiuni acum au. Si sa nu uitam bancile care au marit comisioanele pe care le aveau si cu 60%. Sa credem oare ca dl. Isarescu si ceilalti din BNR isi vor primii si ei partea? Si mai am inca o nelamurire! Si anume: Cum se face ca inflatia e mica si chiar continua sa scada cand toate preturile cresc. Ca parca domnul Isarescu zicea ca inflatia este strict legata de preturile produselor si al serviciilor.