Sfaturi pentru ca Oja sa nu Sara de pe Unghii


Nu-i asa ca e groaznic sa te trezesti cu cateva minute inainte de a pleca la o intalnire sau la un eveniment sa te trezesti ca nu ai unchiile perfecte si obersvi oja sarita? Fie ca vorbim de unghiile naturale, fie ca vorbim de unghii realizate in mod profesionist prin folosirea de geluri UV, exista aproape intotdeauna riscul ca oja sa sara de pe unghie. Iar pentru a impiedica acest eveniment neplacut, trebuie urmate cateva sfaturi. In primul rand ar fi indicat sa se utilizeze un lac de baza. Acesta are rolul de a oferi aderenta lacului principal, prevenind ciobirea acestuia si oferind astfel unghii perfecte pentru o mai lunga perioada de timp. Dupa ce ati intins lacul de suprafata (sau principal), anume, ultimul strat de lac intins pe unghie, este indicat sa folositi un spray special pentru uscare rapida a lacului pe unghie. Acest spray se foloseste in saloanele de manichiura profesionista, si n-ar fi rau sa le urmati exemplul. Daca va doriti o suprafata neteda a unghiei si o stralucire de durata, va recomandam sa utilizati si un lac top. Acesta este un lac ce se aplica pe suprafata lacului colorat, oferind unghiilor dumneavoastra, pe langa luciul pe care-l doreati, si rezistenta in timp.
Pentru o uscare rapida a lacului se poate apela si la o solutie lichida speciala pentru asemenea operatiuni. Solutiile de uscare rapida sunt cele care ofera o uscare a lacului in doar 5 minute, oferind in acelasi timp si un plus de rezistenta lacului, astfel ca acesta se va mentine o mai lunga perioada pe unghii fara a-si pierde din stralucire. Exista si solutia "minune" care intareste unghiile, in acelasi timp le si hidrateaza, in plus, reuseste si o uscare a lacului, oferind stralucire si rezistenta lacului o perioada mai lunga de timp. Aceste solutii 3 in 1 sunt perfecte pentru persoanele care doresc sa-si faca singure manichiura, dar vor ca rezultatele sa fie cat mai notabile, mai exact, ca la un salon de manichiura profesionist. Mai exista o oja minune, cunoscuta si ca top fixator. Mai exact, o solutie care reface locurile unde lacul a sarit de pe unghie. Practic, prin intinderea pe suprafata unghiei a acestei solutii, aceasta inmoaie lacul de pe unghie si il uniformizeaza la forma anterioara. Foarte simplu, fara a relua tot procesul de aplicare a lacului de la capat. Totusi, cea mai buna si profesionista solutie este aplicarea unui lac permanent. Oja permanenta se mentine de fapt doua saptamani la starea sa initiala. Insa rezultatul este unul mult mai multumitor datorita faptului ca oja este in sine un gel care se intinde peste unghie. Se aplica fie peste unghiile naturale, fie peste unghiile false realizate din gel UV, iar uscarea lor se va face cu o lampa UV.

Tigarile Electronice nu sunt Toxice


Cel mai multi dintre noi, care avem ca viciu fumatul tigarilor clasice, dorim sa inlaturam acest obicei, dar, de cele mai multe ori, dependenta este prea mare si nu reusim acest lucru. Fie ca intelegem, sau nu, cat de toxice sunt tigarile conventionale, incetarea obiceiului poate fi o provocare foarte mare. Dar, cu toate acestea, putem folosi ca inlocuitor tigara electronica, aceasta neavand nici un impact asupra sanatatii noastre. Mai mult decat atat, au fost efectuate studii pe animale, in care a fost descoperit ce efect are propilenul glicol asupra acestora. Oamenii de stiinta au administrat o cantitate foarte mare a acestei substante asupra animalelor, testele avand loc, in special, la nivelul sistemului respirator. Acestia au descoperit ca nu a avut loc nici o reactie negativa asupra traheei, laringelui sau plamanilor. Cu toate acestea, a fost, in cazuri izolate, semnalata o scadere a globulelor rosii, dar, de altfel, nu au afectat in nici un fel organismul animalelor, schimbarile fiind neglijabile. De asemenea, pentru cei care vor sa evite chiar si aceasta sansa, pot sa foloseasca lichidele vegetale, acestea fiind, din orice punct de vedere, 100% sigure. Multe persoane si centre specializate recomanda incetarea fumatului clasic, prin a inlocui acest viciu cu tigarile electronice. In ziua de azi, multe centre specializate in combaterea dependentei recunosc ca tigara electronica reprezinta un remediu pentru fumat, ea fiind folosita pentru tratarea dependentei. Asadar, daca sunteti un fumator de tigari clasice si doriti sa duceti o viata cat mai lunga si mai sanatoasa, incercati inlaturarea acestui viciu cu o tigara electronica, efectele de lunga durata a fumatului conventional trebuind sa fie principalul motiv pentru care doriti sa faceti acest pas. Prin urmare, nu mai stati pe ganduri si achizionati una dintre aceste tigari electronice, pentru a va asigura o viata sanatoasa si echilibrata.

Despre Eurovision


Mare finala mare de Eurovision. Germania a gazduit cea de-a 56-a editie a concursului. A cam meritat sa ma uit pana la 1 noaptea si sa vad care pleaca acasa cu marele trofeu. In timp ce ma uitam, notam cate-o chestie pe agenduta mea si, la sfarsit, cateva din cele notate fost-au destul de p-aproape cu ce-a fost la final. Piesa Bosniei a fost destul de interesanta si, la un moment dat, o vedeam castigatoare. Asta pana a inceput sa presteze Eric din Suedia melodia Popular. Aia a fost clar preferata mea din tot concursul. Melodia Greciei mi s-a parut cel putin ciudata, asta din cauza rapper-ului. N-am inteles de ce Franta era data ca favorita la casele de pariuri. Marea Britane a zbarcit-o maxim cu Blue. Au mers pe celebritatea concurentilor, dar au uitat sa se gandeasca si la o piesa mai buna. Vecinii nostri, moldovenii s-au dus c-o piesa nebuna, care mie nu mi-a placut, dar ne-am dat reciproc cate 12 puncte, si se plangeau prezentatorii ca altii au dat voturi doar vecinilor, de parca noi am facut altceva.

Lena (castigatoarea de anul trecut) a concurat si anul asta pentru Germania si, melodia sa mi-a placut destul de mult. Cei din Azerbaijan, care au si castigat de altfel, au avut de departe cea mai frumoasa scenografie si cred ca asta a contat, pe langa piesa destul de buna, cel mai mult in opinia publicului care i-a votat. Ucraina a avut o piesa buna, dar nu atat de buna. Iar Georgia a venit c-o piesa nebuna, in stilul Lordi, si chiar mi-a placut foarte mult, mai ales din cauza solistei. Din punctul meu de vedere, cea mai buna voce a avut-o solista trupei din Georgia. Dupa toate astea notate pe agenduta mea, m-am gandit si la un clasament, care nu s-a dovedit a corespunde cu rezultatul final insa. Clasamentul meu a aratat cam asa. Suedia, Azerbaijan, Georgia, Germania, Ucraina. Ceva m-a enervat tare insa. Si anume prezentatorii televiziunii romane, Bogdan Pavlica si Liana Stanciu. Niste comentarii atat de idioate au avut, ca-mi venea la un moment dat sa ii dau mute la televizor.

Despre-ai nostri, nimic de zis special. Poate doar frazele urmatoare. Cand pleci c-o melodie buna la drum, lumea te va vota cu siguranta, indiferent de vecinatati, relatii politice, s.a.m.d. (vezi cazul castigatoarei). Dar, cand pleci la drum cu o melodie mediocra, ce are un mesaj fumat si rasuflat, tot ce poti sa faci este sa speri la voturi bazate pe relatii si vecinitati. Eh, noi stam al dracului de prost la capitolul asta, ca sa nu zic altceva. Ma bucur ca n-a trebuit sa fac ce spuneam in ianuarie. Cam asta cu Eurovisionul. Show-ul a fost exceptional, organizarea, tipic nemteasca, adica, impecabila. Piesele, marea majoritate au fost foarte bune. Asa ca, nu-mi ramane decat sa-mi doresc ca la anul, sa vad ceva cel putin la fel cum am vazut anul asta, si daca nu cer mult, s-avem si noi o melodie decenta care sa poata sa emita ceva pretentii. Si terminati-va cu mesajele ce indeamna la schimbarea lumii! Nu merg!